Over ons

Mart Koele

De drijvende kracht achter Koele Design BV is Mart Koele (1965), vormgever en interieurbouwer. Zijn insteek is dat de meest eenvoudige oplossing ook vaak de meest voor de hand liggende is. Mart Koele zoekt dan ook naar de eenvoud in de stilistisch beste oplossing. Zijn stijl is minimalistisch, maar volledig. Met een knipoog naar de vorige eeuw in de keuze van materialen.

Onderzoek alles en behoud het goede, dat is de aanpak van Koele Design. Met de wensen van de klant en de bestaande situatie in uw woning als uitgangspunt, stelt Mart Koele schetsen en modellen van de mogelijkheden op. De aanpak van Mart Koele is simpel: luister goed naar de vraag, vertaal dat naar heldere beelden en verfijn samen met de klant.

Door uw wensen te inventariseren, met de bestaande omgeving als uitgangspunt, vormt Mart Koele een beeld van de wens en de mogelijkheden. Aan de hand van schetsen, een moodboard en modellen komt hij samen met u tot een passende voorstel. Een oplossing die u, maar ook zeker Mart inspireert. Samen met de klant komt Mart tot de ideale oplossing: een mooie functionele uitbouw, een op maat gemaakte keuken, of die altijd al gedroomde stijlvolle kamer. Samen met de klant komt Mart tot de ideale oplossing: een mooie functionele werkplek, een kast om de audioinstallatie, de altijd al gedroomde kamer.

Max Louw

De inspiratiebron en leermeester van Mart is interieurontwerper Max Louw (1941-2014).

Zijn vader is begonnen met de winkel in Koog aan de Zaan, voor díe tijd waren de artikelen erg luxe waren zoals bijzondere stoffen, Engelse artikelen en duur servies; toen kocht je een kop en schotel voor een kwartje. Max heeft samen met zijn vrouw van 1970 tot 2001 de winkel overgenomen. Op een andere manier; design meubelen, gordijnen, verlichting en allerlei soorten design artikelen. “De klanten kwamen binnen via de winkel. Daar zagen ze onze stijl en ik zag welke meubelen of interieuronderdelen zij mooi vonden. Het ontwerp dat ik hiervan maakte kwam hiermee overeen met hun wensen en zo kwamen zij niet voor verassingen te staan. Ik wilde graag een huis bieden waar je gelukkig bent en zich geborgen voelt. Ik verplaatste me in de klant en creëerde een ruimte speciaal voor die persoon, geen enkel interieur is hetzelfde want iedere persoon is anders”.

”Ik heb altijd graag willen ontwerpen. Ontwerpen in de breedste zin van het woord, eigenlijk alles! Het hele scala als het maar met de mode te maken had, want dat vond ik altijd erg interessant. Daarom ben bouwkunde gaan leren. Daarna ben ik een éénmansbedrijf begonnen en ging ik samen- werken met twee zakenpartners. Eind jaren ’60 kwam het plan om een bureau te openen in Rotterdam; de AMRO bank was bijvoorbeeld een goede klant van ons. Toen kwam de winkel van mijn vader in beeld”.

Max aan het woord

“Meer dan 15 jaar heb ik alle kunsten en vaardigheden geleerd van Max, hij was een leermeester en is nog steeds een inspiratiebron.”

Mart Koele over Max Louw

Bent u klaar voor een nieuw project

Wilt u hulp met een nieuw ontwerp, wilt u een nieuwe keuken of kast? Of bent u toe aan een complete verbouwing? Bij Koele Design is geen wens te gek!